Для курсантів та студентів ДонДУВС провели комплексне практичне заняття із залученням бойового офіцера Національної гвардії України

Про структуру та завдання підрозділів НГУ, їх роль у забезпеченні правопорядку та громадської безпеки як у мирний час, так і в умовах війни курсантам факультету підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції та студентам факультету підготовки фахівців права та правоохоронної діяльності розповів начальник служби військово-соціальної роботи однієї з військових частин Національної гвардії України Роман Журавель. Модератором зустрічі виступив професор кафедри державно-правових дисциплін Микола Веселов.

Роман Журавель, як учасник бойових дій, ветеран АТО, офіцер із великим бойовим досвідом, зокрема і в правоохоронній діяльності, розказав здобувачам та здобувачкам вищої освіти про надання відсічі ворогові в умовах проведення АТО/ООС, а також повномасштабного військового вторгнення рф на територію України.

Офіцер Національної гвардії України розказав про особливості взаємодії підрозділів Національної гвардії та Національної поліції під час проведення стабілізаційних заходів на деокупованих територіях Харківщини, Донеччини та Херсонщини. Зокрема, він звернув увагу на важливість дотримання правоохоронцями прав людей, чіткого усвідомлення правового статусу за нормами міжнародного гуманітарного права «комбатантів» та «некомбатантів», знання та дотримання представниками правоохоронних органів своїх повноважень (навіть в умовах воєнного стану).

На спеціалізованому навчальному полігоні «Колона розстріляного цивільного автотранспорту» учасники та учасниці зустрічі відпрацювали дії щодо забезпечення особистої безпеки правоохоронців під час несення служби на блок-постах та перевірки транспортних засобів, особливо підозрілих автомобілів, які залишені без догляду на предмет закладення вибухівки, створення небезпечних пасток диверсійно-розвідувальними групами ворога тощо.