День пам’яті та перемоги над нацизмом: у ДонДУВС вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні

8 травня у Донецькому державному університеті внутрішніх справ – у Кропивницькому та Кривому Розі – відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Під час ранкового шикування представники постійного та перемінного складу ЗВО виконали Гімн України та схилили голови у хвилині мовчання, вшановуючи пам’ять жертв нацизму 1939-1945 років та усіх загиблих у повномасштабній війні росії проти України.

Представники ДонДУВС поклали квіти до Вічного вогню на меморіальному комплексі «Фортечні вали» у Кропивницькому та братської могили воїнів у сквері 60-річчя Перемоги у Кривому Розі.

До пам’ятної дати працівниці загальної бібліотеки ДонДУВС Юлія Баглай, Ірина Ловкова та Ольга Уварова провели для курсантів і курсанток факультетів підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції історичний екскурс «Пам’ять повертає нас у минуле заради майбутнього». Вони розповіли про події Другої світової війни та запропонували молоді долучитися до квізу «Ніколи знову» і акції «Маки пам’яті». Майстер-клас із малювання та виготовлення квітки маку провів  відділ соціально-гуманітарної роботи та моніторингу.

Бібліотекарки також презентували книжково-документальну виставку «Пам’ять повертає нас у минуле заради майбутнього».